Naše posvícení ve Rtyni v Podkrkonoší

Projekt, který připravili vyučující základní školy ve spolupráci se školní jídelnou, byl naplňován již po dobu 14 dní před Dnem světové výživy.

  • sledovali jsme dokumenty a besedovali o nich
  • vedoucí školní jídelny paní Petra Cachová si připravila pro každou třídu druhého stupně přednášku o zdravé výživě, o spotřebním koši potravin, o důležitosti využívání lokálních surovin
  • krátké povídání o hladu ve světě, o jeho důsledcích a o důležitosti neplýtvání potravinami si připravili pro žáky prvního stupně Klára Maršíková a Petr Pastrněk z 8. třídy
  • žáci 7. třídy vyrobili na stoly ve školní jídelně stojánky s výzvou, aby strávníci jídlem neplýtvali
  • personál školní jídelny vyzdobil jídelnu plakátky a uvařil výtečný oběd z lokálních surovin

Fotografie z této akce si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.