Hygienická pravidla a standard úklidu školy

  • U vstupu do budovy školy, v učebnách, jídelně, odděleních školní družiny a toaletách jsou k dispozici prostředky k dezinfekci rukou v nádobách
    s dávkovačem.
  • V co nejkratším čase po příchodu do budovy si každý důkladně 20 až 30 sekund umyje ruce teplou vodou a mýdlem z dávkovače, popřípadě provede dezinfekci rukou, a následně dodržuje hygienu rukou po celou dobu svého pobytu ve škole.
    Škola na nutnost takového postupu bude opakovaně upozorňovat.
  • Učebny jsou větrány opakovaně, krátkodobě a intenzivně o přestávce i během vyučovací hodiny.
  • Je zajištěno bezpečné sušení rukou.
  • Úklid a dezinfekce hygienických zařízení probíhá vícekrát denně.
  • Probíhá průběžné větrání šatních prostor, zejména před příchodem žáků do školy, po zahájení vyučování a po odchodu žáků ze školy po skončení vyučování.
  • Vyprazdňování odpadkových košů je prováděno minimálně jednou denně.
  • Denně se provádí důkladný úklid všech místností, ve kterých se žáci a zaměstnanci školy pohybují. Úklid povrchů a ploch se provádí na mokro, případně s použitím dezinfekčního přípravku, koberce se vysávají.
  • Je kladen důraz na dezinfekci povrchů nebo předmětů, které používá větší počet lidí (např. kliky dveří, spínače světla, klávesnice a počítačové myši, baterie u umyvadel, splachovadla, tlačítka u zásobníků mýdel či dezinfekce).
  • Školní jídelna respektuje zásady správné výrobní a hygienické praxe.

Škola je vybavena:

  • čisticími a dezinfekčními prostředky
  • dezinfekčními prostředky na dezinfekci rukou
  • bezkontaktním teploměrem
  • přiměřeným počtem roušek pro žáky a zaměstnance školy s podezřením na výskyt covid-19, záložní roušky pro případ povinného zavedení nošení roušek ve společných prostorech školy (pro případ zapomenutí nebo znehodnocení roušky žáka či zaměstnance školy)